Cesare Maestri on Italialainen vuorikiipeilijä, joka syntyi Italian Trentossa vuonna 1929. Maestri teki useita aikakauteen nähden vaikeita ensinousuja Dolomiiteilla. Hän teki useita nousuja vapaasti  ja soolona, kuten esimerkiksi Matterhorn SW ridge talvella.

Maestrista tuli vuoristo-opas 1952, mutta historian kirjoihin hän on jäänyt johtuen vuoden 1959 tapahtumista Patagonian Cerro Torrella. Cerro Torre oli silloin vielä kiipeämätön vuori, ja Maestri yritti huipulle yhdessä Cesarino Favan ja  Toni Eggertin kanssa. Fava kääntyi reitin alussa takaisin perusleiriin, ja muut jatkoivat kohti huippua. Fava löysi myöhemmin Maestrin reitin alla lumessa huonokuntoisena. Maestrin mukaan he olivat Favan kanssa päässeet huipulle, mutta Fava oli jäänyt lumivyöryyn laskeutumisen aikana. 

Myöhemmin on osoittautunut että reitti, jota Maestri sanoo heidän kiivenneen on hyvin vaikea. Kiipeilypiireissä on herännyt suuria epäilyjä Maestrin väitteeseen liittyen.

Maestri palasi Cerro Torreen vuonna 1970, mukanaan bensakäyttöinen kompressori, jota hyödyntäen hän kiipesi uuden reitin huipulle, käyttäen apunaan yli 400 kallioon porattua pulttia. Tämä herätti laajaa paheksuntaa kiipeilypiireissä. Reitti tunnetaan nimellä "Compressor route", ja 135 kg painoisen kompressorin sanotaan roikkuvan seinämällä huipun läheisyydessä edelleen. Vuonna 2012 suuri osa reitin pulteista poistettiin, ja sen jälkeen David Lama kiipesi reitin vapaasti.

(Kuva: wikipedia)

https://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Maestri